Bugün, 22 Mayıs 2024 Çarşamba

CHP Milletvekili Havutça Almanya'da

CHP Milletvekili Havutça Almanya

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, CHP KRV Örgütü`nün daveti üzerine Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti`nde bir dizi temaslarda bulundu.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, CHP KRV Örgütü`nün daveti üzerine Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti`nde bir dizi temaslarda bulundu.
KRV CHP Birlik Örgütü, 5-7 Aralık tarihlerinde düzenlediği etkinliklerde "Yeniden Türkiye için Sevgi, Dostluk, Kardeşlik, Birlikte Yaşam, Hakça Paylaşım, Özgürlük, Demokrasi, Adalet ve Doğa için CHP İktidara yürüyor" sloganıyla çalışmalar başlattı.
7 Aralık`ta Dortmund Beyaz Saray`da bir etkinlik düzenleyerek seçim kampanyasını başlatan KRV CHP Birlik Örgütü`nün aynı gün düzenlenen "AKP Ortadoğu Politikası ile Türkiye`yi Nereye Sürüklüyor?" paneli düzenlendi.
Panele, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, , CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Ali Edipoğlu katıldı.
Havutça, panelde yaptığı konuşmada AKP Hükümetinin, Cumhuriyet tarihinde en olumsuz dış politika yönetimine imza attığını söyledi. Havutça, barış, çözüm, istikrar odaklı ve çok taraflı bir dış politika yerine tek taraflı, buyurgan, askeri güç kullanımından yana, herkese meydan okuyan AKP`nin, Türkiye`yi tehlikeli bir yalnızlığına sürüklediğini belirterek şunları ifade etti: “Demokrasi, hukukun üstünlüğü, insan hakları, temel özgürlükler, kadın-erkek eşitliği ve yaşam kalitesi bakımından Türkiye`yi dünyadaki bütün endekslerde en alt sıralara taşıyan hatta mahkum eden AKP`nin dış politikası, maceracı, hayalperesttir. Komşularıyla sıfır sorun diyerek Türkiye`yi komşularıyla gergin ve risklerle dolu bir noktaya getiren AKP`nin izlediği politikalar neticesinde bugün İsrail, Suriye ve Mısır`la diplomatik ilişkilerimiz kopmuş, Irak ve İran`la gergin ve iniş çıkışlı bir döneme girilmiştir. Hiç şüphesiz ki CHP iktidarında `Yurtta barış, dünyada barış` şiarı ekseninde çevremizde istikrar, huzur ve refahı yeniden tesis edeceğiz. Barış odaklı bir dış politika izleyeceğiz.”



  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 8.6 ° Güneşli